Cum a apărut ideea FabriLabo?

Totul a pornit de la nevoia noastră de a avea un spațiu în care să ne dezvoltăm proiectele creative, culturale și educaționale. Alături de parteneri de încredere, interesați de industriile creative și mișcarea makerspace, ne-am propus să rezolvăm puzzle-ul educațional cu care se confruntă societatea de azi.
Ne-am inspirat din modele care funcționează deja în lume, mișcarea Makerspace și DIY, educația pozitivă, ludică, aplicată. Am testat și adaptat aceste modele la mediul și nevoile cu care se confruntă sistemul educațional și am construit Fabrilabo – centru de activități creative dedicat copiilor, tinerilor și adulților. Este una din căile prin care credem că vom completa educația copiilor noștri, rafinându-le iscusința, îndemânarea, conferindu-le abilități pentru viață, cooptându-i astfel și pe părinți, colegi, prieteni, în încercarea de a petrece un timp de calitate împreună și de a se implica activ în viața comunității.
Pe scurt, la FabriLabo ne propunem să hrănim idei, să construim proiecte, oferind acces la spațiu și echipamente, regândind timpul liber, educându-ne și reinventându-ne permanent într-o comunitate deschisă, inovativă și colaborativă.

Cum funcționează?

Spre deosebire de spaţiile tip hub care funcționează deja cu succes în București și în țară, a structurilor tip makerspace cu vast impact social și a centrelor de educație nonformală care se adresează tinerilor cu diverse cursuri, FabriLabo se diferențiază prin abordarea integrată a serviciilor de timp curs, atelier creativ, eveniment, fiind deschis mai multor categorii de public şi oferind activități variate, practice si orientate către cerințele pieței.
Astfel la FabriLabo, copiii beneficiază, pe grupe de vârstă (4 – 6 ani; 7 – 9 ani; 10 – 14 ani; peste 15 ani) de laboratoare pentru lărgirea orizontului minții (limba franceză, limba engleză, scriere creativă, public speaking, programare digitală și modelare 3D, robotică, antreprenoriat), dar și de ateliere de îndemânare din cele mai variate (bucătărit tematic, pixel hobby, mărgelit, reciclare creativă, bricolaj și mică tâmplărie, arte combinate, design floral, actorie, etc).

Punctul forte și avantajul competitiv al Fabrilabo rezidă în atelierele Françaventure de limbă, cultură și creativitate franceză. Acestea sunt menite să ofere cursanților o adevărată experiență de imersiune în aventura francofoniei. Astfel, urmărim dezvoltarea abilității copiilor, tinerilor, adulților de a transforma limba franceză într-un instrument plăcut de expresie personală, cu efecte benefice pe termen lung. În acest scop toate atelierele noastre creative sunt livrate și în limba franceză, pentru consolidarea vocabularului și a structurilor gramaticale dobândite la cursurile lingvistice, dar și pentru întregirea dimensiunii ludice a Françaventure.

De ce caracatița ca simbol FabriLabo?

Caracatița este un simbol pentru cei care vor să evadeze din rutină. Noi ne-o imaginăm întinzându-și tentaculele către atelierele creative de la FabriLabo, prinzându-și ventuzele în activități din cele mai variate ale minții. Fiecare tentacul trimite către o valență pe care o urmărim, fiecare ventuză trimite către un atelier pe care îl propunem.
Stârnind interes, curiozitate, nelimitată în abilități atât fizice cât și intelectuale, caracatița e o resursă pe marginea căreia ne-am gândit să croim împreună povestea atelierului creativ Fabrilabo. Întâlniri, cursuri, evenimente, comunități, surprize… vă ajutăm să le descoperiți în primă fază, ca apoi să le rafinăm și dezvoltăm împreună!

Bun venit în lumea caracatiței!